Pitsibaskereita sytomyssykampanjaan

Pirena, armoitettu pitsin neuloja on soveltanut liinamalleja sytomyssyihin. Minä ihan aktiivisesti pyysin häneltä ohjetta. Mutta kun ohjeen näin, niin voi kauhistus! Mutta luonto ei antanut periksi, kun kerran pyysin niin täytyyhän minun yrittää. Ruutumalli oli aluksi aivan hebreaa, mutta alkoi sen logiikka vähitellen aueta. Ensimmäisen myssyn alun tein ainakin viisi kertaa, mutta sitten kun se lähti, niin aika vähin vaurioin pääsin perille. Toiseen myssyyn otin pienemmät puikot alkuun, ja nyt onnistui ihan ensi kerralla. Kyllä siinäkin myssyssä oli hieman eestaas neulontaa, mutta siihen ei jäänyt kovin montaa virhettä. Tosi mielenkiintoista, en olisi koskaan uskonut, että joskus neulon pitsiliinan ohjetta!

Pirenan ohjeet ovat nerokkaat. Aloitus virkkuukoukkua apuna käyttäen on hieno keksintö ja rullaava alareuna herttainen yksityiskohta. Ihailen hänen taitoaan muuntaa liinan ohje myssyksi, joka kauniisti kaventuu  malliaan mukaillen.

kaventaminenpunainen

Käsialani on aika löysää, tai sitten se johtuu langan paksuudesta, sillä jouduin kaventamaan reunasta 10 silmukkaa eli siellä on 90 silmukkaa, kun Pirenan ohjeessa on 100. Se mistä sen tein , näkyy hyvin tuosta turkoosista baskerista. Punainen taas oli ensimmäinen pitsimyssyni, lanka aika paksua egyptiläistä irtosäikeistä meleerattua puuvillaa.

punainenpaalakiturkoosi

Peilailin kovasti päässäni turkoosia baskeria ja vertailin sitä samasta tätini langasta virkkaamaani kukkamyssyyn. Jos itse käyttäisin sytomyssyä, niin kotona varmaan olisin virkatussa ja  päätä pitkin menevässä myssyssä. Se on kevyempi, painaa 30 gr vähemmän. Kauppaan taitaisin hippasta hieman runsaampi pitsibaskeri päässäni, paino 69 gr. Punainen Niili  (10 vuotta vanhaa) nimisestä Novitan langasta neulottu painaa 80 gr.


8 vastausta artikkeliin ”Pitsibaskereita sytomyssykampanjaan”

  1. On ne niin kauniita! 🙂 Heti muuten alkoi taas sormia syyhyttää, että pitsiä pitäisi ruveta tikuttamaan. ;D

  2. Pitsimyssyt ovat kauniita. On ihan hyvä, kun neulotaan ja virkataan erilaisia myssyjä keräykseen. Jokainen tarvitsija saa sellaisen myssyn kuin haluaa. Minä tyydyn virkkaamaan myssyjä.

  3. Kauniita ja varmasti käyttökelpoisia myssyjä.Katselen näitä aina sillä mielellä,että minkä itse laittaisin päähäni,jos tosipaikan eteen joutuisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *