Seitikkilankani

Seitikkilankojeni yhteiskuvaa en ole tänne laittanutkaan. Ukkolassa siitä tänään juttelin.

kaikkilangat_pieni.bmp

Joten kuva tulee tässä. Voi miten olen noista langoista iloinen ja ylpeäkin. Kovasti odotan vuoroani Ukkolan huopaloimeen. Saa nähdä tuleeko sitä tänä syksynä, ei ainakaan nyt puissa olevaan.

8 thoughts on “Seitikkilankani”

  1. Ihanan värisiä lankoja olet saanut aikaan! Tuo kasvivärjäys on minulle aivan outoa touhua, olen vain ihaillen katsellut toisten aikaansaannoksia. Kiva blogi sinulla, olen täällä ensi visiitillä ja nappaan suosikkeihin heti. Tiitsan avulla tänne osasin.

  2. Hienoja värjäyksiä, tosi kauniita lankoja. Itsekin olen kasveilla värjäillyt, sienillä en juuri ollenkaan vielä.

  3. Tulin taas kehumaan noita värjättyjä lankoja, ihania. Minäkin ostin joskus 10 vuotta takaperin jonkun kasvisvärjäysopuksen ja alunaa, mutta en vielä tähän päivään ole mitään tehnyt langanvärjäyksen hyväksi.

  4. Kylläpäs on upean värisiä lankoja!
    Minun pitäisi oppia tuo eri aineilla puretus; aluna on ainoa, jota olen itse käyttänyt. Kuparia olisi purkillinen mutta sen käyttö arveluttaa. Pitänee uskaltaa ensi kesänä kokeilla sitä ja viinikiveä. En myöskään ole kokeillut sinipuuta vaikka senkin kokeilu houkuttaisi. Toistaiseksi olen kokeillut vain näillä itsepoimituilla…

  5. Sinipuuta värjäsin talvella ja sitten kesällä tähteitä.Se oli kivaa, mutta nyt luin että väri ei kauan kestä. Kuparia käytin keskikesällä ystäväni tyttären langoissa, kun sitä tällä tytöllä oli. Tinaakin käytin pari vuotta sitten. Olen päättänyt noista kokonaan luopua. Rautaahan minun ei näytä tarvitsevan lisätä, kun tuon porakaivon vesi hoitaa parilla kauhallisella sen asian. Viinikivi kovasti piristää punaisia ja keltaisia lankoja, näyttää hieman happanoivan lientä. Kun se ja aluna eivät ole myrkkyjä, niin jään vain niiden käyttäjäksi Kivaa oli myös kokeilla ilman puretusta. Paavilaisten (niinköhän nimi on) itsekustantama kirja käsittelee luonnonpuretusaineita esim. raparperiä. Sekin olisi kokeilemisen arvoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *