Sukanneulontakisat

Nyt olen vähän hämmennyksissä, sillä olen voittanut Martan päivän sukanneulontakisat, jonka järjestivät Marttojen perinnetietokeskus Syreeni ja Etelä-Savon Marttapiiri. Kisat järjestettiin kolmannen kerran ja osallistuin niihin Ukkolan Akkojen joukkueessa. Kirjoitin kisoista äsken kudontapiirin blogiin, mutta laitan tänne juttua omasta osuudestani, koska täällä on enemmän lukijoita, eikä ole pahitteeksi, että tieto noin jalosta kilpailusta leviäisi käsityöharrastajien piiriin laajemmalti, jotta ensi kesänä sinne saapuisi runsain mitoin sukan neulojia ympäri Suomea.

harjoitussukka

Täytyy kyllä nyt tunnustaa, että olin harjoitellut kisaan, sillä viime viikolla neuloin yhden sukan kilpailumallilla. Neljä oikein, neljä nurin ja neljän kerroksen välein siirrytään yksi silmä vasemmalle neulomaan samaa joustinta.

kilpailusukka

Kilpailutyöni on tässä. En pidä itseäni supernopeana neulojana, mutta kyllä 25 kerroksella, 6 juomapisteellä , yhdellä juomatyylipisteellä ja 3 pukeutumispisteellä nyt heltisi ensimmäinen palkinto. Neulonta-aikaa oli yksi tunti.

palikinto

Palkinto on tosi hieno, 6 kerää mohair-sekoitelankaa, Marttojen kesäkirja, jota olen hypistellyt Kenkäverossa, mutta en raaskinut ostaa, vihannesviljelykirja, neulakinnasneula ja ohjeita sen käyttöön, sekä vielä painetut ohjeet kierresukkaan.  Tuon kassin sisältö on koottu arvostamillani tavaroilla.

Mutta en minä noiden kisojen paras neuloja ollut. Sitä oli Ukkolan Sari, hän kävellen neuloi samassa ajassa ainakin 4 kerrosta enemmän kuin minä. Tarkista vaikka täältä. Siinä on tavoitetta harjoitella ensi vuodeksi ja tietysti kävellen.

13 thoughts on “Sukanneulontakisat”

  1. Onneksi olkoon! 🙂 Muistan joskus nähneeni telkkarissa pätkän sukanneulontakisoista, jossa mummot istuivat lavalla keinutuoleissa neulomassa, vai olikohan se jokin muu tempaus..?
    Vaatiiko tassilta ryystäminen oikein erityistaitoja? en tosin ole tainnut koskaan edes koittaa. Saikos huulipalasta lisäpisteitä myös 😀
    Palkinnoistasi tulikin taas mieleeni oma neulakinnasneula, joka on jo kohta vuosi sitten ostettu keskiaikamarkkinoilta, enkä ole sillä vielä mitään saanut aikaiseksi tehtyä, syksyllä yritin joistain ohjeista, mutten saanut tarpeeksi tolkkua, mutta jos nyt yrittäisi uudelleen.

  2. Lämpöiset sukantäyteiset onnittelut!
    Olipahan hauskat kisat; lisäpisteideat herkullisia 🙂

  3. Onnea sukkamestarille! Neuloin muutama vuosi sitten samanlaiset, ohje taisi olla Modassa ja sitä sanottiin sota-ajan sukkamalliksi. Sitä oli muistaakseni neulottu rintamalla oleville miehille, koollahan ei ollut niin väliä kun tuo malli asettuu kuitenkin jokaiseen jalkaan sopivaksi 🙂

  4. Onnea! 🙂 Tuo kilpailu kuulostaa hauskalta, olisi kiva itsekin osallistua joskus johonkin neulontakilpailuun… 🙂

  5. Kiitos kaikille onnittelijoille. Hienoa on paistatella onnittelu sateessa.

  6. Olen kurkkinut nuttusivustoa facebookissa ja siellä tuota sukkaa on tehty pienokaisille, kuulemma hyvä malli kun kasvaa lapsen mukana. onneksi olkoon aikaansaavalle ja osallistuvalle ”mummolle”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *