Hiottuja kiviä

Olen viikonlopun viettänyt Mikkelin kansalaisopiston järjestämällä kivenhionnan kurssilla.

kivenhionta11.jpg

Siinäpä aikaansaannokseni. Vihreä riipus marmorista, ensimmäinen harjoitustyö. Tuikkulyhty on maasälpää ja siinä ihanasti kimaltelee spektroliitti. Kaksi hiottua kiveä on jaspista ja kaksi tiikerinsilmää, värit eivät pääse kuvassa oikeuksiinsa. Nuo kivet olen ajatellut sujauttaa hopealangasta virkattuun putkeen ja valmistaa rannerenkaiksi.

Olen onnellinen, sitä mummoihminenkin oppi ihan uutta kamalan isojen ja räiskivien koneiden äärellä. Kiitos Otavan kivipajan porukka, hauskaa oli.

8 thoughts on “Hiottuja kiviä”

  1. Minun suosikkini on tuo ihanasti hohtava tuikkulyhty. Tiedän miten työlästä puuhaa tuo kivityö on, äitini harrasti sitä jossain vaiheessa. Kiitos kaikenlaisten tekniikoiden testailusta, täältä saa monta hyvää vinkkiä.

  2. Kiitos Liisa
    Sinäpä nopeasti kävit kommentoimassa. Hankalin työ oli tuohon kiveen tuikun kokoisen reijän poraaminen. Sain siinä apua. Pidän itsekkin lyhdystä eniten.

  3. kivaa kun käväisit blogissani. suosittelen kyllä nypläyskurssille menemistä, säästyy jkv hermoja 🙂 ja itse asiassa tuonkin taulun nypläsin jos useita vuosia sitten, kehystin sen vasta nyt. Joten silloin en vielä kovin kauan ehtinyt nyplätä mutta opettajaa aina välillä tarvii siltikin.

  4. heips. Kerron irjalle ja anniinalle terveiset 🙂 luulen ettei se näyttely enää muualla kierrä. Irja ja Anniina ovat äiti ja tytär, toinen asuu kankaanpäässä ja toinen porissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *