Myyjäisiin pitsipantoja

Nyt tuntuu siltä, että toistan itseäni, mutta teen sen kumminkin, koska en ole aikoihin käynyt näitä sivujani päivittämässä ja kävijöitä näyttää olevan. Olen tässä syksyn mittaan virkannut suurimman osan Ulve Kangron kirjan Värviline setu pits malleista ja nyt päätin viedä nuo pääpannaksi tekemäni virkkaukset kudontapiirini myyjäisiin Ukkolaan. Myyjäisethän ovat itsenäisyyspäivänä ja sen molemmin puolin Suonsaarella Mikkelissä. Katsotaan nyt, mitä niistä sanotaan ja menevätkö kaupaksi. Harmi kun en itse voi olla paikalla, sillä menen laittamaan kynttilöitä Sortavalan seudulla oleville suomalaisille hautausmaille, mutta kyllä akat kertovat jäljestäpäin. Tein pannan ostajalle monisteen, missä Viron kartalta näkyy Setumaa ja muutamin sanoin ja kuvin selvitin pitsin taustaa ja nykykäyttöä, sillä tuntematonhan tuo kansanomainen virkkaustapa on.

myyntiin.jpg

3 thoughts on “Myyjäisiin pitsipantoja”

  1. Yökyöpelinä täällä, kun oli tuo tehtävän palautus. Kauniita pitsejä, kovin kutkuttaa opetella (tämäkin). Ketjusilmukkakirjontaliinat tulevat ensi kevään näyttelyyn. Niin monella vielä kesken. Vielä kiitos siitä mallista.

  2. Minua kiinnostaisi kuulla enemmän tuosta matkasta Sortavalan hautausmaile. Oliko se joku seurue- vai yksityinen matka. Veitkö kynttilät omaisten haudoille? Olen utelias, sillä kaikki karjalaisuus kiinnostaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *