Nostalgisia lahjarasioita

Kaikki ne jotka ovat saaneet elää 50-luvulla muistanevat kansakouluissa tehdyt korttirasiat. Väkersin sellaiset lapsenlapsilleni joululahjapakkauksiksi. Nyt on sitten tarkkaan harkittava, mitä niihin hankkii, sillä suurikokoisia lahjoja en tänä vuonna pysty antamaan.

viisirasiaa.jpg

Kansakoulussa pistelimme reiät etukäteen parsinneulalla ja laidat ompelimme pykäpistoin. Minä olen rejittänyt kortit ompelukoneella ja virkannut reunat. Näin on Aino Leiviskä  neuvonut maan mainioilla kotisivuillaan, jotka joitakin vuosia sitten löysin Ihan itse palstan avulla. Noilta kotisivuilta löytyvät ohjeet moneen malliin. Hauskoja ja käytännöllisiäkin, sillä muutama vuosi sitten ollessani sairauslomalla, tein moniosaisen lokerikon, joka palvelee tässä tietokoneen vierellä tärkeiden tavaroiden säilytyspaikkana. Joulukukille voisi vielä vääntää kukkaruukun suojan, mutta sitten ei tänä vuonna enempää, sillä tuon pahvireunan yli virkkaus käy aikalailla käsiin.

12 thoughts on “Nostalgisia lahjarasioita”

 1. Voi onpa kiva, kun esittelit nämä korttirasiasi! Heti muistui mieleen oma tekeleeni, jonka tein tyttökerhossa silloin ihanalla 50-luvulla. ;D Nuo Aino Leiviskän sivut on minulle uusi tuttavuus, pitääkin lähteä heti sinne tutustumaan.

 2. Terve Leena!
  Kivan monipuolinen blogi sinullakin. Olen jo lukenut kyllikseni sinänsä upeita neuleblogeja… 🙂
  Mistä sie nuo setupitsit olet löytänyt? Minulla on muistaakseni yksi kirja aiheesta, sen hankin jollakin Värskan matkalla. En vaan ole oikein ehtinyt virkkaukseen asti, jotain pitää säästelläkin. Olen luvannut itselleni että seuraava aluevaltaus on puutyöt.

 3. Mukavaa että korteista tehdyt rasiat ilahduttavat. Katalle kävin jo vastaamassa, mutta laitan tähänkin, että setu pitsien virkkaamisen opettelin Värskassa. Langan vaihtamisen jipot ja toisen langan kuljettaminen pitsin sisässä tuli siellä opittua, mutta sujuvan virkkauksen vasta saavutin tuossa kiikkustuolissani jalkalampun alla, kun tein ohjeista mallin toisensa jälkeen pannoiksi.

 4. Nuo rasiat olisivat kyllä ihania. Olen säilyttänyt joiltakin vuosilta kortteja, joista tulisi muutama rasia. Kavereiden kanssa noita voisi olla mukava näperrellä.

 5. Hei käsityöihmiset!

  Artikkelissa mainitut Ainon askartelusivut on uudistettu. Sivuilta löytyy nyt myös tiffany- ja kahvipussitöitä. Kannattaa vierailla 🙂

  Ystävällisin terveisin,
  Tommi Honkala
  Datakala (leiviska.net ylläpitäjä)

  1. Nyt (1/2018) ei valitettavasti löydy hänen sivustojaan enää ollenkaan. Missä lie vika.

  1. Korteista tehtävät kopat on kyllä tehtävä itse. Se ei ole vaikeata ja kirjoituksestani löytyy linkki Aino Leiviskän kotisivuille, missä on erittäin hyvät ohjeet niiden tekoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *