Kirjovirkattu pipo

Nyt on aikaa lähetellä tietokoneella jouluterveisiä, niin laitan samalla tämän piskipipon kuvan esille.  Pipolahjan saaja ei käy lukemassa blogiani ja Lealle, piskin vikkausmallin suunnittelijalle, olen luvannut näyttää millainen piskistä tuli. Lea pitää Lankalauantai blogia, missä on paljon, paljon kirjovirkkausmalleja.

dscn1546.jpg

Aloitin virkata pipoa ylhäältä päin lisäten neljä kertaa kerroksella. Tiedän pipon saajan pitävän väljä päälakisista pipoista, sellaisista autokaupan malleista, siksi tuo pieni piippa. Kun ympärysmitta (81 silmää) oli saavutettu, aloitin virkata piskiä, niin että häntä on tavallaan auki tuohon piskin väriseen päälakeen. Piski on aika isokokoinen tai oikeastaan lankani on liian paksua, joten jouduin pudottamaan säkäkorkeutta kahden kerroksen verran. Piskin pituuteen en puuttunut, mutta piskien välistä jätin yhden silmän pois ympärysmitan takia. Pipoon mahtui kolme piskiä.

Tässä suora linkki piskin virkkausmalliin

Lankana minulla on Pirtin kehräämön kolmisäikeistä karstalankaa. Ruskesävyisen olen värjännyt krapilla langan ollessa alunperin vaalean harmaata. Sininen taas on värjätty sinipuulla alkulangan ollessa valkeaa. Setu pitsien virkkaus oli selvästi lisännyt toisen langan käsitteytaitojani. Piskin tekeminen oli niin hauskaa, että taidan palata pikapuolin uudelleen kirjovirkkauksen pariin.

One thought on “Kirjovirkattu pipo”

  1. Oih! Se on hieno. Mukavat värit. Olen itsekin kokeillut paria kuviota ja postitan yksisarvisen testiversion huomenna, kun palajan kameran äärelle täältä pääkaupungista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *