Kirjontamalli Lumiset puut

Skannasin sinulle hyvä blogiystäväni lumisia puita kuvaavan ketjupistokirjontamallin. Se on yksi niistä iäkkään tätini käsityöopistoaikaisista malleista, joiden mukaan tehtyjä tyynyjä olen esitellyt täällä blogissa kesällä ja  sivuissahan  on malli ja ohje ketjupistokirjontakaitaliinaan. Tätini kanssa olemme sopineet, että minulla on lupa niitä jakaa, joten ole hyvä ja kokeile, jos sinulla ei ole joulunpyhinä muuta tekemistä. Olisihan se kiva, jos kertoisit jälkikäteen, mihin tuota mallia käytit.

lumiset-puut_pieni.jpg

Malli on tässä pikkukuvana, mutta laitan sen luonnollisessa koossa noihin sivuihin oikeassa laidassa.

Nyt samalla toivotan sinulle

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta vuotta.

Lähden itse loppuvuodeksi odottamaan pohjoisen Saimaan alueen selkien jäätymistä ja olen netin ulottumattomissa. Nyt on kolmas joulu peräkkäin kun nuo järven selät  lainehtivat, ja se aiheuttaa suurta huolta. Mutta kun nuo jäät saapuvat, niin seuraava kädentaitojen projekti taitaa olla napakelkan teko.

7 thoughts on “Kirjontamalli Lumiset puut”

  1. Hyvää Joulua sinullekin ja kiitos uudesta mallista, jospa tässä vaikka löytäisi tarvikkeet ja kokeilisi.

  2. Olit kysellyt pyröjen ohjetta Taijetta tai tevoksia blogissa. Tässä ohje Jaakko Kolmoselta: 3dl piimää, 1dl vettä, 25g hiivaa 2dl kaurahiutaleita. Laita nämä lämpimään pariksi tunniksi, jotta juuri kuplii. Lisää sitten juureen 1tl suolaa, 50g rasvaa ja 4dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja. Anna taikinan nousta. Leivo taikinasta pullia, jokta kohotetaan. Kohonneisiin pyöröihin painetaan juomalasin pohjalla kolo ja siihen täyte. Sydämenä voi käyttää maitoon keitettyä manna-, riisi-, ohra- tai hersryynipuuroa. Perunatäytteisiä pyöröjä tehdään myös ruisleipätaikinaan.
    Meidän taikinoihin laitetaan yleensä mitä kaapista löytyy, taisi nytkin unohtua kaurahiutaleet pois. Täyte on myös täksi jouluksi täysin sävelletty, kuten blogista huomasit.

    Hyvää vuoden jatkoa ja uuden alkua sinulle!

  3. Tuo kirjontamalli on taas aivan upea. En ole ehtinyt sitä edellistäkään tehdä, mutta suunnitelmissa on. Neuleet vievät ajan näin joulun aikaan, nytkin teen sukkia pienille siskoni mummotettaville.

  4. Kiitos Palaga
    Taikina on mielenkiintoinen, tuo piimä ja kuplittaminen. Tein pyöröjä joulun jälkeen ihan itse säveltämälläni taikinalla muuten sama, mutta piimän tilalla maitoa ja kuplittaminen oli poissa. Laitoin täytteeksi lanttulaatikon ja porkkanalaatikon tähteet ja hyviä tuli. Seuraavan kerran kokeilen ohjeesi mukaista. Olen laittanut sinulle sähköpostia kommentteittesi yhteydessä laittamaasi sähköpostiosoitteeseen itsenäisyyspäivän kynttilöistä Sortavalan seudulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *