Esi-isät tuolillaan

Nyt joulun jälkeen on hyvä kirjoitella niistä käsitöistä, mitä tein lahjaksi, mutta joiden kuvia en ennen joulua paljastumisen takia voinut julkaista. Esi-isätyyny oli yksi suurimmista urakoista, sillä tuosta kuvasta oli poistettava kaksi lasta, jotka eivät kuuluneet suoraan alenevaan sukupolveen. Kuvankäsittelytaidot joutuivat koetukselle, mutta onneksi minulla on itseäni taitavampia lapsia, jotka hanakasti tulivat apuun ja yhteisesti aikaansaatuun lopputulokseen olen tyytyväinen.

tyynyvalmiina_pieni.jpg

Nyt esi-isät kököttävät oikean puolimmaisen herran ikiomalla tuolilla,  ja vahtivat mitä viides, kuudes ja seitsemäs sukupolvi puuhaa sata vuotta myöhemmin. Kiitos valokuvasta veljeni!

Tyynyn olen tehnyt täyspellavaisesta vanhasta kylpytakista ja liina jonka päällä kuva on, on äitini vanha pellavatabletti.  Siirsin kuvan valkealle pellavakankaalle laserkopiolta Art Medium aineen avulla ja sen ympärille virkkasin ”nenäliinapitsin” pellavalangalla.

4 thoughts on “Esi-isät tuolillaan”

  1. Kiitos Tiitsa! Oli todella kova urakka, meni useampana iltana pikkutunneille. Kuvan päällä on ohut lakkakerros ja se kiiltelee valokuvassa, siksi se ei ole selvä. Kun laitoin kuvan blogiini, niin veljeni harmittelee ettei tehnyt enempää temppuja kuvatessa. Nytkin salamavalo oli otettu katon kautta.

  2. Upea tyyny tosiaan ja myös tuo tuoli millä tyyny on todella erikoinen.

    Tuota ainetta havittelen itsekin joskus kokeilevani. Jotenkin sitä vain miettii, että uskaltaako sitä kangasta sitten tunkea mustesuihkariin 😉

  3. Kiitos Risulintu
    En ole siirtänyt kuvaa mustesuihkutulostimen avulla, vaan kuvan tulostin laaserilla ja aine on liimaa, jolla painomuste siirretään kankaalle ja kuivuttuaan paperi pestään pois. Keräänkin kuvansiirtoni omaksi aihealueeksii, niin sieltä kaikki kiinnostuneet voivat käydä katsomassa aikaisemmat kuvansiirtojuttuni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *