Suurenmoinen langankerijä ja vyyhdinpuut

Talvella näin yhdessä virolaisessa blogissa uskomattoman hienon langankerijän.  Kysyin heti mistä tuollaisia saa ja minut ystävällisesti ohjattiin toiseen blogiin. Se oli Yllen blogi ja hänen miehensä tekee noita kerijöitä. Tässä linkki siihen artikkeliin, missä näiden laitteiden tiedot ovat.

Eikö olekin kaunis! Ei ole raksuttavia ja kuluvia muovirattaita. Ja minkä kerän tuon avulla saa, tasaisen, sopivan pehmeän  ja sen keskellä on iso reikä, mistä langanpään löytää heti.

Jouduin odottamaan tätä ihanuutta muutaman kuukauden, mutta kannatti. Sinä aikana puisten vyyhdinpuitteni puuruuvin kierteet pettivät. Mikä harmi! Olen pian saamassa hyvän langankerijän, mutta sitten ei olekaan kunnolla toimivia vyyhdinpuita. Mutta eipä huolta. Kun Ylle ilmoitti minulle langankerijän olevan valmis, kysyin,  saisinko ostaa heiltä samalla vyyhdinpuut. Sellaiset olivat valmiina ja tänään nuo uudet ihanuudet tulivat postissa.

Ensimmäiseksi tietysti kerin vironvillaa, marraskuussa Raasikusta ostamaani. Hyvin keri 200 gr yhdelle kerälle. Käänsin kuvaa varten nuo vyyhdinpuut myös toiseen asentoon. Noin voisi olla hyvä keriä, jos langankerijä olisi toisella pöydällä. Yllen blogista näet useampia asentoja noille puille. Tuossa vyyhdinpuiden keskellä on pieni kampi, joten niillä voi hyvin myös vyyhditä lankaa. Se lämmittää värjärin mieltä.

Toiseksi kerin itse värjäämääni Pirtin paksua kampalankaa. Noissa kesäisissä väripadoissa vyyhdet aina menevät jonkun verran sotkuun. Siksi valitsin tähän tuon langan, jotta näkisin vaikuttaako langan takertelu kerän laatuun. Pirtin vyyhdit ovat pienempiä kuin Raasikun ja siksi piti noita vyyhdinpuiden pulikoita siirtää, helppoa.

Vyyhti takerteli jonkun verran, mutta se ei kiristänyt kerää ja siitä tuli yhtä hieno, kuin  selvän vironvillavyyhdin kerästä.

Olen tyytyväinen! Suuret kiitokset Yllen miehelle hienoista laitteista ja Yllelle hyvästä ja luotettavasta toimituksesta!

22 thoughts on “Suurenmoinen langankerijä ja vyyhdinpuut”

 1. Kerijälaite näyttää mukavalta. Tuo kampi vyyhdinpuissa on varmaan näppärä. Itse olen pyöritellyt vyyhdinpuita, kun olen kerinyt rukin rullalta lankaa vyyhdiksi. Yleensä kyllä käytän niddy-noddyä.

 2. Ompa kaunis tuo kerijä! Olen toki kiitollinen siitä jonka pitkän haikailun jälkeen sain, mutta olisihan tuollainen aivan eri maata kuin muovinen vempula, joka imaisee varomattomalta käyttäjältä langan hammasrattaidensa väliin.

 3. No VAU!
  Pakko tilata tuollainen säädettävä vyyhdinpuu heti!!! Tuhannet kiitokset tästä postauksesta, helpotit kuule juuri yhden käsityöyrittäjän elämää pienellä, mutta merkityksellisellä tavalla!

 4. Kaunis kerijälaite.
  Mä en viitsi kotosalla pöllytellä, joten kerin kerät käsin. Äitin oppien mukaan saan sisältä päin purkautuvan kerän.

 5. Huippuostokset! Kyllä vaan täällä blogimaailmassa kannattaa kuljeskella silmät ja mieli avoinna, upeita juttuja löytyy liki joka kerta kun täällä surffailee.

 6. Hienot vehkeet olet hankkinut.
  Se onkin hyvä kun tällä kerijällä saat pehmeitä keriä. Muutamalla kerran kerijällä kerittyäni totesin, että Ei kiitos, tuli niin tiukka kerä, että ajattelin langan vallan venyvän tai muutoin kärsivän, ja villanöytääkin lähti niin että hienompi lanka olis ollu vallan karvaton. Käsin kerin nykyään, ei oo iso homma.

 7. Upea vyyhdinpuu! Tuhannet kiitokset vinkistä, laitoin heti yhden tilaukseen! Tulitpa helpottaneeksi yhden käsityöläisen elämää pienellä, mutta merkittävällä tavalla!

 8. Hieno kerijälaite ja vyyhdinpuut. Mulla on se muovinen kerijä ja siinä on ongelmana juuri se, että lanka tahtoo mennä laitteen kierteiden väliin. Eikä sillä saa kovin suurta kerää tehdyksi.

 9. Voi että, mikä kapistus! Olisin niin ollut tuon tarpeessa, kun tuossa eräs ilta kerin 1,5 kilometriä lankaa vyyhdiltä, joka oli tuolin ympärillä, käteni ympärille. Hohhoijaa.

 10. Hei!Tiedätkö vieläkö nuita vyyhdinpuita pystyy tilaamaan?Ja mistä osoitteesta?Entä voiko ihan suomen kielellä tilata? 🙂 Oon yrittänyt jo pitemmän aikaa etsiä kunnollisia vyyhdinpuita mut mistään ei löydy. 🙁 Kun juuri vyyhdin tekemiseen tarvisin puita ja niit ei löyvy,ei vaik kirveellä kattelis. 😀 jos viitsit,niin s.postiin viestiä.Kiitos jo etukäteen!

 11. Suurkiitos sinulle tästä vinkistä. Minä tilasin Üllelta oman vyyhdinpuuni ja olen siitä nyt ikionnellinen. Se on todella hienoa käsityöta jamyös toimiva!

 12. Itseltäni onnistuu vain suomenkieli, joten voinko tilata nämä tuotteet jostain? Kiitos etukäteen!

  1. Kirjoita Yllelle suomeksi, sellaisia helppoja lykäsiä lauseita. Uskon hänen ymmärtävän ja sinä tulet saamaan tuon langankerijän. Sitä saattaa kyllä joutua odottamaan. Minä olen ihan yhtä tyytyväinen siihen kuin sen saadessani. Tarkistin artikkelin linkit ja joten sieltä löydät Yllen sähköpostiosoitteen.

 13. Hei!
  Vaikuttavat vallan toimivilta laitteilta! Kerroit jo aiemmin, että suomeksikin voisi tilauksen tehdä. Entä miten maksu suoritetaan ja miten suuret toimituskulut sinulle tuli, kun tilasit omasi? Entä toimitusaika, kestikö kovin kauan kun tilauksesi sait? Tällaisia käytännön kysymyksiä…
  Terv. Pia

  1. Minähän jouduin dottamaan aika kauan, sillä kerijää ei ollut valmiina. Mutta kun se oli tehty, niin Ylle laittoi minulle sähköpostia ja sovimme tuleeko lentopostissa vai maapostissa. Hän laittoi sitten toisessa vietissä pankkitilinsänumeron ja minä maksoin ja maapostissa paketti tuli alle viikossa. Postimaksu oli suunnilleen 16 euroa. Oli luotettava kauppa ja helppo toteuttaa.

 14. Kiitokset vastauksestasi. Täytynee siis miettiä, josko tilaisin laitteet sieltä, koska näyttävät toimivilta ja kauniilta. Käsityöläiseltä ostaa aina mieluummin kuin isolta toimittajalta.
  Terv. Pia

 15. Hei,
  voitko kertoa voisiko tuota vyyhdinpuuta käyttää matonkudevyyhtien tekemiseen ja purkamiseen? Miten isot ja tukevat ovat? Esim. ontelokudevyyhdit painavat kilon ja enemmänkin. Kiitos jo näet vaivan ja vastaat sähköpostiini.
  Onko tämänhetken hinnat kerijä 65€ ja vyyhdin 59€, yhtään kun en ymmärrä kieltä. Terv. Telle

 16. Hei! Haluaisin kysyä, oletko tyytyväinen kerijälaitteeseen ja vyyhdinpuuhun edelleenkin monen vuoden käytön jälkeen? Kiitti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *