Täällä on nähty jo maahinen

Oi miten kauniita ilmoja. Tosin lumipenkkoja on vielä paljon ja pohjoisen puolen katollakin on  lunta, mutta aurinko paistaa ja päivällä on lämmin. Vanhan omenapuun juureen oli ilmestynyt kuoppa lumeen. Sieltäpä pääsi nousemaan pieni maahinen ihastelemaan kevään tuloa. Sen  piti nousta jopa puuhun katsomaan miltä maailma kauniina kevätpäivänä näyttää.

Keväthangella istuminen sujui hyvin. Mutta on täällä kumminkin liian kirkasta, joten sen  kuoppaomenapuun luota takaisin maan alle odottelemaan kesän tuloa.

Näitä jäsenistään taipuvia peikkoja teen kansalaisopistolla ja tuolla ensimmäisessä jutussa on niistä tarkempaa tietoa. Pieni vihreä maahinen sai vaatteensa tämän viikon tunneilla, mutta peikkolan nuori enämtä on vielä ilkosillaan.

Sen vaatteiden valmistus on tässä vaiheessa. Huopakangas mistä vaatteet ommellaan huovutetaan tasona hieromalla sitä kuplamuovien välissä. Anna-Karoliina Tetri uudessa kirjassaan  Huovutus opettaa käyttämään kuplamuovia rullaustekniikan yhteydessä. Kuplamuovin käyttö on minulle uusi asia.

Nyt on vaara, etteivät tyttöpeikon vaateet tule valmiiksi ensiviikon tiistaihin mennessä, ja sitten se ei pääse kurssilla valmistuneiden peikkojen yhteiskuvaan ja sen jälkeen kansalaisopiston vitriiniin. Minä lähden huomenna käsityömatkalle eteläiseen naapurimaahan ja juuri ja juuri ennätän takaisin noille tunneille. Yritän olla kumminkin tänään ahkera ja onhan ne ensi viikon tunnitkin aikaa, vaikka silloin onkin suunnitelmissa huovuttaa upea pääsiäiskukka.

8 thoughts on “Täällä on nähty jo maahinen”

    1. Näet sen ensi viikolla valmiina vaatteena tytön päällä. minulta jäi ottamatta kuva huovasta ennen kuin leikkasin sen vaatteeksi. Ensin huovutetaan tuossa kuplamuovin välissä käsin ja minä myös pidin pienen kävelytuokion päällä, sillä huovutin kylppärin lattialla. Piti kyllä pitää seinistä kiinni, kun muovi oli mäntysuovan oikein liukastama. Kun alku kiinnitys on tapahtunut, levy otetaan pois ja siitä puristellaan pyyhkeen kanssa liika kosteus ja sitten aletaan pienesti paiskoa kangasta pöytää vasten, minä tällä kertaa tietysti lattiaan, lisä huopumista varten. Tämän jälkeen huopa kuivatetaan, leikataan vaatteet, jotka ompelun jälkeen huovutetaan vielä kerran ja nyt valmiiksi.

  1. Ihania nämä peikot!
    Minäkin olen reissamassa etelänaapuriin lauantaina, mutta vain päiväksi shoppailemaan.

  2. Olenkin odotellut että milloin se maahisaika alkaa. Hienoa! Hauskaa reissua, siellä etelässä maahisia voi näkyä jo enemmänkin.

  3. Joko maahiset alkavat heräillä! ;D Kevät etenee sitten harppauksin tästä eteen päin! Ihana on muuten tämä maahinenkin. 🙂

  4. Tulipa tuosta maahisesta kiva, odotan mielenkiinnolla emännän valmistumista.
    Kevät on tosiaan tullut, aamulla on mukava kuunnella titityy-kuoroa. Ja huomasin ensimmäisen mustarastaankin saapuneen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *