Videonauhaa poppanaloimessa

Joitakin viikkoja sitten kudoin Ukkolan mustaan poppanaloimeen videonauhaa ja tarkoituksenani oli tehdä kasseja.

Tämä on kudottu kolmella sukkulalla palttina osuuksissa,  vihreää ja kellertävää moppilankaa sekä videonauhaa. Kudekuvion kohdalla ensin palttinaa pelkästään videonauhalla ja kuvio sitten moppilangalla ja samalla palttinassa videonauha. Tuota videonauhaa kutoessa on hauskaa miettiä, että jännitystä vai rakkauttako tässä laittaa loimien väliin. Kassi vaan on vielä ompelematta, sillä voiton vei nyt toinen kankaani.

Mikkeliläisellä kirpputorilla oli näytillä Etelä- Savon kansanedustajan Katri Komin videonauhakankaasta ommeltu itsenäisyyspäiväjuhlien toissavuotinen puku. Menin sitä katsomaan tietoisesti sinä päivänä kun Katri Komin äiti oli esittelemässä kutomaansa ja ompelemaansa pukua. Tuon puvun kangas oli  kahdella sukkulalla kudottua palttinaa, vuoronperään puuvillaista loimilankaa ja  videonauhaa.

Minähän tietysti oitis vaihdoin kassikankaitteni tyyliä ja niinpä tämä reppu on kudottu kahdella sukkulalla, toisessa videonauhaa ja toisessa loimen mustaa kalalankaa. Kudekuviossa on heijastinnauhaa, jota olemme ostaneet Kauhavan Kangasaitalta. Toisen kuvan olen tietoisesti ottanut salamavalolla, jotta heijastinnauha olisi edukseen. Muutenhan salama on heikentänyt kuvan tasoa.

Repulla on tietysti kaverinaan kassi. Tässäkin jälkimmäinen kuva on otettu salamalla.

Olemme saaneet tehtaalta teflonpintaisen pöytäliinakankaan reunapalaa matonkuteita varten, siitä tuli molempiin hyvä ja tukeva vuori, ihan samaa väriä kuin heijastinnauha. Repun läpässä samoin kuin kassin suulla on tarrakiinnitys.

Olen tyytyväinen. Nyt minun uusi kesäreppuni ja -kassini pitävät sateen, niin että alkakoon ropista, tämä mummo lähtee kylille.

5 vastausta artikkeliin ”Videonauhaa poppanaloimessa”

  1. Kyllä nämä kudotut videonauhakankaat ovat kauniita. Tuosta vihertävästä kankaasta tulee varmasti kaunis kassi. Ja reppu on aivan mahtava.

  2. Upea reppu!

    Pitääkin seuraavaa kassikangasta kutoessa muistaa tuo heijastinnauha, kun mullakin sitä sattii olemaan.

  3. Sinulla sitä riittää puhtia moneen! Tukevan ja reilun oloisia ovat kassisi ja reppusi – ja hyvän näköisiäkin vielä. Hyvä juttu tuo teflonpintainen kangas sateen sattuessa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *