Kesäistä puuhastelua

Alkukesästä tuli tehtyä kaikenlaista. Ukkolasta alkoi tavaton matonkuteiden virkkausvimma. Virkkasin lapsille kasseja ja tärkeiden tavaroiden koppia sekä itselleni pari lankakoria. Kuvasinkin ne, mutta tallensin sellaiseen paikkaan, mitä nyt en löydä.

Viimeisimmät virkkaukseni olivat tämä siniraitainen leikkiökin matto ja koppa leikkimökin pienille tärkeille tavaroille, sekä pitsimatto mökin lattialle. Kuvassa se on vasta valmistuneena porrastasanteella ja pääsee mökillekin vasta tällä viikolla.

Kirpputorilta ostelin pienten lasten farkkuja ja niistä tuunasin tyttösille hameita.

Nämä hameet hyväksyttiin oitis,

mutta tälle kolmannelle  kävi vähän nolosti, mutta onneksi pikkusisko ihastui siihen ikihyvin.  Huonoin menestys oli näillä sedän pöksyistä tehdyillä pääkallosortseilla ja ne eivät ole vielä löytäneet käyttäjää. Kesä on vasta puolessa välissä, joten eiköhän minun tule vielä tehtyä uusia höpsötyksiä, sellaisina nimittäin pidän näitä kaikkia mistä nyt kirjoitin.

13 thoughts on “Kesäistä puuhastelua”

  1. Päivikin Piironki blogissa olit kommentoinut Parikkala lapasia, ja mietit, ettei ohjetta ole saatavilla muuten kuin tarvikepakettina. Lapaset muistuttavat Eeva Haaviston Sata kansanomaista kuviokudinmallia nro 30. Se on kirjaan kirjattu Jalasjärven malliksi. Resori on erilainen. Eli jos sinulla on tuo kirja, tai saat sen lainattua kirjastosta, pystyt varmaan blogin ja ohjeen avulla tekemään samanlaiset lapaset.

    Äitini muistaa, että Hiitolassa tällä kuviolla kudottiin lapasia, mutta hänen kotonaan väritys oli mustavalkoinen. Samaisen kuvion näin myös Karjala lehdessä olleessa lapasessa. Kuva oli karjalaisten kesäjuhlien käsityönäyttelystä Turusta. Malli taitaa olla sen verran laajalti levinnyt, että eri paikoissa sitä on kudottu vähän erilaisena.

  2. No kylläpäs juu, olet sinäki virkkaillu. Mä tässä mietin jo että miten toteuttais neliskanttisen korin… ja mieli tekis tehdä suorakulmainen matto. Kävin tänään Oulun Kodin ykkösessä (ollaan kesälomareissulla) siellä myytiin ihan revitystä lakanasta, matonkuteesta kudottuja (ei virkattuja) pannualusia. Sekalaisissa väreissä ja pannualusten hinta kahdesta kappaleesta oli 10,90. Nyt kyllä taidan kokeilla myös niiden toteuttamista.

  3. Olet sinä hienosti käyttänyt vanhoja farkkuja. Miullakin ois varastossa muutamat. Ei vaan ompelu yhtään hotsita. Kun ei oikein mitään saa valmiiksi noissa muissakaan töissä.

  4. Kiitos käynnistäsi blogissani.Tuntuu taas mukavalta palailla linjoille.- Mahdottoman kivoja ideoita olet keksinyt noihin lasten vaatteisiin.Ja kyllä on leikkimökki saanut upeat tekstiilit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *