Ketjusilmukoilla kirjottu tyyny

Uuden uusi blogini on ollut auki jo joitakin päiviä, enkä ole saanut sinne mitään sisältöä. Mutta nyt on valmistunut ketjusilmukka virkkauksella kirjailtu tyynyni. Ensimmäistä kertaa tein tuota karjalaista kirjontaa, tosin malli siinä ei ole kansanperinteestä, vain tekotapa. Malli on tätini ehtymättömästä varastosta, jonka käsityöopettajaseminaarilaiset piirsivat 40-luvulla.

tyyny.jpg

En ole kirjonut vuosiin, joten kehyksen pitely tuntui ensin hankalalta ja lankaa piti etsiskellä näkymättömistä, mutta pian siihen tottui ja tyyny valmistui.

Osa Akoista kävi viime lauantaina Viipurissa ja toi minulle metrin palan ruskeaa pellavaa, joten kolme uutta tyynyä on vielä tulossa, kunhan nyt ensin keksin tavan millä saan mallit siirretyksi kankaalle.

7 thoughts on “Ketjusilmukoilla kirjottu tyyny”

 1. Minäkin tein tuolla tavalla kirjontaa kapioihini joskus 35v sitten. Tekotavan opin eräältä mikkeliläiseltä opettajalta.

 2. Hei Palaga
  Kävin tätini luona talvella ja piirsin joitakin malleja. En tiedä kuinka paljon tuota ketjusilmukka virkkausta nykyisin tehdään, mutta jatkuvan viivan lumo on aika hurja ja nyt olen tekemässä jo toista tyynyä. Stenij, Ollila: Karjalan kirjonta – kirjassa on paljon malleja, mutta ne ovat kaikki ovat kaikki juoksevaa ornamenttia.

 3. Kyllä on kaunis tyyny. Malli sopisi vaikka pyyheliinaan.
  Mäkin olen tuonut Viipurista yksivärisiä pellavakaitaliinoja, merkkasin siihen orvokkikimpun keskelle ja päihin kolme orvokkia.
  Blogissani on niistä kuva. Minä en myöskään oikein tykännyt kirjonnasta kehyksen kanssa. Oli mukamas aina tiellä. Kyllä siihen tottui. Nyt olen pienempiä liinoja tehnyt ilman tota kehikkoa.

 4. Kiva Tuija kun käväisit sivuillani ja vielä kehuit tyynyä. Tieto kommentistasi oli mennyt minulta roskapostiin ja huomasin sen siellä vasta nyt, siksi en ole vastannut sinulle aikaisemmin. Viipurin pellavat ovat kyllä huimia. Pellavakaupassa aivan pökertyy, mutta hallissa olevassa pikkumyymälässä, siellä hallin perällä alhaalla ja muutama porras vielä alaspäin ovat halvimmat.

 5. On kaunis tyyny ja nuo värit niin sopivat:)
  Minun ei ole tullutkaan kirjottua, mieli kyllä tekisi, mutta kun kaikkeen ei tahdo aika riitää mitä mieli tekisi tehdä.

 6. Hieno tyyny. En itsekään muistanut enää edes tuota tekniikkaa. Kokeilin joskus yläasteella tuota. Hauskaa oli.

 7. Moikka !
  tulin etsimään ketjusilmukoitua juttua, ja päädyin tänne : )
  Aloitan juuri tekeen ystävälleni saunaaan istuma liinaa.
  Pellavaverhosta tein pöytäliinan. Päähän kirjailin kirkkaankeltaisella lapsellisella kaunolla : Same same but different.
  Näin aina sanotaan intiassa, kun jotain ollaan myymässä. Mulla on paljon näitä lauseita muistissa ja kirjailen niitä huvikseni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *