Neulakintaat

Kesä tulee pikkuhiljaa, vaikka tänään sataakin isoja lumihiutaleita. Laitankin tähän tulevan kesän  kunniaksi viime kesänä valmistuneet kintaani. Minusta niiden kuviointi näyttää lehmän laikuilta. Siksi otin kuvan voikukan kera. Kintaat ovat talviasia, ja talvea ei tänä vuonna oikeastaan tullut ja siksi ne jäivät käyttämättömiksi.

lehmänlaikut

Kerropa kommenteissa, miten ajattelet minun tehneen kintaan laikut.

Niiden esikuvan löydät täältä. Eivätkös olekin samanoloiset. Olen ylpeä itsestäni.

7 thoughts on “Neulakintaat”

 1. Näyttävät tosi hyviltä tuon voikukan kanssa, vain ääni puuttuu .)

 2. Minulle tuli mielleyhtymä koivupuun rungosta! Kivat laikut on ja olet kyllä saanut kovasti samanlaista jälkeä kuin esikuvassa! Kinnasneulahommia en ole laisinkaan tehnyt, mutta olisiko tuo onnistunut kahdella eri langalla? Vai onko kyseessä pätkävärjätty lanka? Oletko värjännyt langan kuin ikat-/flammulankoja värjätään: suojannut valkoisen osittain ja käyttänyt vyyhdin mustassa liemessä?

  1. Kyllä koivupuunrunkokin tuolta näyttää. Hyvä mielenyhtymä.
   Minä olisin halunnut antaa kintaille nimen kyyttö, mutta kun en ole nähnyt mustaläikkäisiä kyyttöjä.
   Sinä olet jäljillä tekniikan kanssa, kun kaksi vaihtoehtoa annat. En vielä sano kumpi on oikea. Odotan jos joku muukin miettii asiaa.

 3. Olen juuri värjännyt lankoja reaktiiviväreillä ja siksi nämä näyttävät sellaiselta langalta 😀 Ainakin minun lankani ovat samallalailla pätkävärjättyjä – tosin monivärisiä! Hauskasti kyllä lehmänkuvioiset nämä kintaasi!

 4. Mie sattuneista syistä aattelin heti, että lanka on flammuvärjättyä 🙂 Ihanat kintaat! Huomasitko tunnustuksen blogissani?

  1. Kiitos Soja tunnustuksesta ja sen myötä ihanista sanoistasi. Olin minä sen huomannut, mutta kun en oikein tiedä miten siihen vastaisin, niin pidin matalaa profiilia. Hienosti sanottu.. profiilia.. ai ai.

   Mutta teille kaikille kolmelle, jotka olette flammulanka-tekniikkaa esittäneet minun pitää sanoa, ettei kintaissa ole käytetty keinotekoisesti värjättyä lankaa. Mustaahan ei luonnonväreillä oikein saa, joten molemmat värit, niin valkea kuin mustakin , ovat suoraan lampaasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *