Uusi Käkisalmen kansallispukuni on valmis

Minä kävin poseeraamassa pukuni kanssa tänään pihalla ja mieheni otti kuvat. Kiva kun vaaleat kuulaat olivat syöntikelpoisia.

edestäPukuni edestä

takaaja takaa.

etupuoliSuurin muutos niin 30-luvulla tehtyihin pukuihin, kuin myös Taito Itä-Suomen kursseilla  1970 – 1990 luvuilla valmistuneisiin pukuihin on kapea ja lyhyt hartuusosa. Siinä olen pyrkinyt esikuvan mukaiseen malliin. Esiliinan kirjonnat ovat olleet koko puvun historian samat ja paidassa on 30-luvun kirjontoihin pieniä muutoksia. Pitsit olivat tummat 30-luvulla. Tumman ruskeat nyytingit tulivat esiliinaan 80-luvun lopulla, kun niitä oli uudestaan opittu tekemään. Se että olen käyttänyt harmaata kirjontalankaa johtuu minun itsepäisyydestäni ja pedattisuudestani.

kirkossaTässä komea perheeni istuu kirkossa, kolme Käkisalmen pukua! Mieheni on ottanut kuvan, kun odottelimme poikamme vihkimisen alkamista.

nästyykiEn minä vielä lopeta tätä Käkisalmen pukuni kansanomaistamista. Hienostelu nästyyki on seuraava tavoite. Nästyyki on Käkisalmesta ja sen olen kuvannut Kansallismuseon vitriinistä.

viittaJa tähän ruskeaan viittaan olen jo ostanut kankaan. Museon kortissa lukee, että viitta on Kaukola/ Käkisalmesta. Noille molemmille paikkakunnille on myös merkitty huntu. Nästyykiä ja viittaa ei ole aikaisemmin minun tietääkseni yhdistetty pukuun, mutta päällysvaate on aina hyvä olla ja kun hienoa rouvaa haluan leikkiä, niin toki nästyykin tarvitsen.

4 thoughts on “Uusi Käkisalmen kansallispukuni on valmis”

    1. Kiitos Sari!
      Kyllä minä sitä hartaudella teinkin ja puku tuntuu mukavalta päällä. Olihan siinä mylläköitä matkan varrella: ohjeiden ristiriitaisuuksia ja Orimattilaan pääsemättömyyttä. Mutta sitten kun yksiselitteisesti otin ohjeikseni meidän yhteisesti pekomiemme kortien tekstit, niin pääsin itseni kanssa rauhaan. Se oli hyvä keikka sinne museon kortistoon.

  1. Hieno puku ja paljon setvittävää matkan varrella! Ja mahtava kuva kolmen sukupolven Käkisalmen puvuissa, jokaisella ehkä vähän erilainen versio.

    Kun pääset Käkisalmen viitassa eteepäin, olen kiinnostunut, koska sama sopisi ilmeisesti Kaukolan pukuun. Täytyisipä ehtiä käydä Kansallismuseon kortistossa katsomassa löytyisikö Kaukolan nästuukia.

  2. Pukusi on niiiiiin kaunis. Ihailen kovasti siun paneutumista sen tekemiseen. Miulla ei kärsivällisyys eikä motivaatio riitä ompelutöihin, mitä harmittelen kovasti. Mutta onneksi voin nauttia esim. siun töiden ihailusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *