Valmista tuli!

Siinä ne nyt ovat valmiina,

sukatvalmiina21.jpg

Kihnun sukkani. Höyrytin ne niin kuin Kihnulla myytävät sukat oli aseteltu. Ei se sitten niin hankalaa ollutkaan, kun rauhassa sai kotona kiikustuolissaan hyvän lampun alla neuloa. Lanka on tavattoman ohutta ja puikot ovat 1,5. Menen ostamaan hieman paksumpaa lankaa ja neulon vielä muutamat, kuten edellisessä postauksessani kirjoitin, niin enköhän sitten tule noiden sukkien tekemisen taitajaksi.

Valitettavasti nuo sukat eivät nyt pääset sukkasatoon, koska olin aloittanut ne jo heinäkuun lopulla.

vauvalankaa.jpg

Ei mitään hätää. Ostin Kihnun matkan yhteydessä Karnaluksin ihmekaupasta pussillisen vauvalankaa ja alankin tehdä huomenna junasukkia. Lähden mukaan, kun venettä viedään Mikkelistä Haukivedelle. Jokainen joka tuntee tuon vesireitin tietää, että kuuden solmun vauhdilla matka kestää monta päivää, joten junasukkia tulee enemmän kuin on vauvoja tulossa.

11 thoughts on “Valmista tuli!”

 1. Kauniit nuo Kihnu-sukat. Tuon kirjoneuleosuuden lisäksi niissä on muitakin kivoja yksityiskohtia.

 2. Kaunista, ohuesta langasta on kyllä ihanan näyttävät sukat, mutta tämähän on jo sormille lirua neulottavaa.

 3. Kiitos Pia ja TeSa, samoin kiitokset teille kaikille jotka komentoitte tämän sukan alkua ja nauhojani edellisessä postauksessa ja olitte kiinostuneita Kihnun matkalla oppimistani asioista.
  Nyt lähden Saimaalle, katsotaan monetko junasukat saan aikaseksi.

 4. Kauniit niistä tuli, kuten saattoi arvatakin aloituskuvan perusteella! Mielenkiintoisia yksityiskohtia. Äkkiseltään tuntuu kovin ohuelta sukkalanka, joka kudotaan 1.5 mm:n puikoilla, mutta niin saa varmaan miellyttävät sukat.
  Mukavaa venematkaa ja paljon ihania junasukkia! 🙂

 5. Voi että! Mitä minä toisaalla sanoinkaan sinun sitkeydestäsi! Kauniit ovat, ja ihan varmasti sinä tämänkin asian otat haltuun…

 6. Sievää ja herkkää; ohuilla puikoilla saa todella viimeisteltyä jälkeä. ”Pieni on kaunista”. Nautin käsityömatkasi lukemisesta 🙂

 7. Kirjoneuleesi on kaunista sukissa, mutta onpahan pienillä puikoilla kudottu. Nuo vauvalangat on niin syötövön värisiä.

 8. Kiitos, kiitos Marika, Tintti, Pirena, Anu, Pirle, Liisa ja Matleena!
  Nyt ovat toiset sukat jo aika pitkällä. Saan ne varmaan valmiiksi ensi viikolla. Langan paksuus ongelmia niissäkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *