Syksyinen viikko mökillä

Sitä tulee valtavan iloiseksi, kun joku on huomannut juttuni netistä ja tekee ihan samanlaista ja haluaa asiasta keskustella. Minulle kävi näin, että mieshenkilö joka entisöi samanlaista pöytää kuin minä, otti yhteyttä. Saimme myös tehdyksi hyvät vaihtarit, hän sai minulta tietää pöydän valmistajan (Lahden Puukalusto Oy) ja minä häneltä valokuvan entisöitävästä pöydästä, jota ei oltu maalattu. Pöytäänihän hioin viime keväänä kansalaisopistolla, mutta kun se huhtikuussa tuli kotiin työnsin sen olohuoneen nurkkaan odottamaan aikaansa. Olimme juuri lähdössä mökille, jonne tuo pöytäkin on tarkoitettu, joten sen aika tuli sillä hetkellä ja pöytä mukaan. Harmi kun en innoissani malttanut ottaa valokuvaa siitä, kun kaikki maalit sekä lakka ja petsi maalin alta oli hiottu pois. Maalikauppaan sentään ennätin saamani kuva mukana. Valituksi tuli Liberon spriiliukoinen petsi, pähkinä ja vanha tammi.

kirjoitus.jpg

Tässä meni pari päivää. Pähkinän värinen petsi varsinaisessa pöydässä ja vanha tammi tummissa vetimissä. Kuvassa pöytä on petsauksen jälkeen vielä lakattu kahteen kertaan kiiltävällä lakalla. Tämän jälkeen sen hion ja lakkaan  puolihimmellä lakalla. Tarvitaanko vielä toinen hionta ja uusi puolihimmeä lakka, sen aika näyttää. Pöytä on nyt turvallisesti kuivumassa siinä huoneessa, mihin se on tarkoitettu.

Tulihan sitä jotain valmiiksikin,

sukat3_4501.jpg

nimittäin nämä neljännet kihnulaissukkani. Näistähän aloitin jo ohjeen tekemisen, joka nyt on valmiina sivupalkissa. Otin kuvan sukista jaloissani, kun sitä oli niin pyydetty kommenteissa. Sukat menevät lahjaksi, ja 15 silmää puikolla näyttää olevan minun isoihin jalkoihini liian vähän.

mokilla.jpg

Syksyisten pihatöiden johdosta en ennättänyt kehrätä niin paljon, kuin olisin halunnut, mutta tuleehan niitä pimeitä iltoja lisää. Villalanka on vieläkin epätasaista, mutta ohkasuutta sille jo alkaa löytyä. Nuo molemmat kuvassa näkyvät langat ovat kehrätty Karnaluksista (Tallinna) ostettusta merinotopsista.

9 thoughts on “Syksyinen viikko mökillä”

 1. Tuo sukkaohje vaikutti oikein hyvältä. Tosin pitäisi ottaa ja testata miten onnistuu, mutta vaikutti ihan selkeeltä. Hienot on!
  Mitä olet mieltä jos vinkkaan LankaLuolan blogista sukkaohjeeseen? On niin ihana ohje että soisi ihmisten sitä tekevän!

 2. Kiitos Marika ohjeen lukemisesta. Toki voit linkittää blogissasi ohjeen. iloinenhan minä vain olen siitä.

 3. Hyvän näköisiä valmistuneita; pöytä kutsuu istahtamaan viereensä, sukkien kuviot ja sävyt ilahduttavat. Mukava, että rukkisi hyrrää 🙂

 4. Oi, miten hieno pöytä! Miten poistit maalin? Myrkyillä, siklillä, hiomalla vai miten? Ja miten pitkään tuossa työssä kului?

  Minulla on yläkerrassa yksi maalattu lipasto, äidinäidin peruja. Mieli tekisi entisöidä se vanhaan petsattuun ja lakattuun kuntoon, mutta en ole tohtinut aloittaa vielä.

 5. Upea on pöydästäsi tulossa, mutta ison työn oletkin tehnyt sen kanssa! 🙂 Meilläkin olisi jotain entisöitävää, varsinkin eräs tuoli on odottanut jo kauan.

 6. Maali on poistettu kuumailmapuhaltimella ja siklillä. Taisi olla jokin muukin raappa, sellainen terällinen. Kuopissa piti kyllä käyttää puukonterääkin.

 7. Paljon olet taas saanut aikaiseksi. Tuo pöytä on upean näköinen. Raaputtamisessa on ollut iso homma, mutta onneksi lopputulos on vaivan arvoinen.

 8. Onko sulla tuollainen uusi rukki? Kyllä sen kanssa kelpaakin hurrutella. Minä sain viimeviikolla rullallisen ketjukerrattua lankaa valmiiksi. Johan se siinä odottikin toista kuukautta, kun ei millään ehtinyt muilta käsitöiltä. Tuli vähän karkean oloista, olivat villat niin lyhyitä.

 9. Pöytä on nyt todella kaunis! Ihanan värin olet sille valinnut.
  Ja Kihnun sukat jaksavat aina vaan ihastuttaa.
  Aurinkoista syksyä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *