Tilkkutyön opettelua

18.11.2009

Älä hämmästy jatkuvasti vaihtuvaa ulkoasua, haen kaikenaikaa uutta.

———

Osallistun tällä hetkellä kansalaisopistolla kahteen kurssiin. Kurssilla mummon mallit talteen työstän rekipeittoa ja tilkkutyökursilla opiskelen minulle ihan uusia tekniikoita.

japatahti_1000

Aloitimme japanilaisesta taittelusta. Kotona on enää kuvausta varten yksinäinen tähti, sillä nuo toiset japanilaiset taitteluni menivät patalappulahjoina ystävilleni. Vanun paneminen taittelun sisään tuo mukavaa kolmiulotteisuutta.

patalappu

Tämä ympyröistä koottu patalappu on sentään vielä itselläni.  Näitä on tarkoitukseni ommella useampia, sillä kivahan on antaa vaikka tuliaislahjana ystävällä patalappu, jonka tekotekniikka on aika ihmeellinen sille, joka ei ole moista tehnyt.

tilkkutyyny

Tässä tyynyssä ei ole enää käytetty japanilaista taittelua, vaan perinteistä tilkkutyötekniikkaa, katedraalin ikkunat.  Kaunista jälkeä tuolla menetelmällä tulee, mutta niin paljon käsinompelua, että en oikein tiedä, tuleeko minusta tilkkuilijaa. Tyynyn painokuvat ovat joensuulaisen Ihva Aulan painamia. Ostin ne kesällä Joensuun taitokorttelista.

8 thoughts on “Tilkkutyön opettelua”

 1. Kauniita tilkkutöitä. Itse en ole tilkkutöitä tehnyt, mutta muiden töitä olen kovasti ihaillut.

 2. Sinä olet tosi monipuolinen kädentaitaja! Kauniita tilkutteluja; minulla on vielä opettelematta.
  Pieni korjaus: painokuvat ovat Ihva Aulan, Ihva on etunimi 😉

 3. Kauniita tilkkutöitä! Yritin aiemmin kommentoida noita huovutettuja tumppuja, mut koneeni ei antanut kommentoida… Eli upeat tumput!

 4. Kiitos, kiitos tilkkutöiden kiitoksista!
  Pialle, on hauska tutustua noihinkin. Pirle kiitos korjauksesta, menen heti asian muuttamaan. Eija, kommenttisi taitaa sisältää viestin, että moiseen hommaan saattaa jäädä koukkuun.. Mammutti, blogini on päivitysasian takia ollut ajoittain myös kaatuneena.

 5. Sinä olet monitaituri käsityön saralla! Nyt kauniita tilkkuiluja! 🙂

  Luulin ensin tulleeni johonkin ihan outoon blogiin, kun oli niin kerrassaan erinäköinen kuin entinen. Mutta vaihtelu virkistää, eikös sitä ainakin ennen niin sanottu! ;D

 6. Hei Matleena
  Joo, kyllähän se vaihtelukin virkistää, mutta on minulla nyt vaikeuksiakin, kun en riittävästi osaa. Halusin lisää ominaisuuksia, joten piti päivittää ja nyt uuden ulkonäön saaminen on hakusessa. Olkoompa nyt tämän yön näin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *