Kirjoituspöytä valmiina

(Olen taas vaihtanut teemaa, eikä vaihtaminen tähän jää. En pääse tämän ulkonäön suhteen rauhaan ja tammikuussa päivitän uudelleen WordPressin, joten sekin varmaan tuo uudet mutkat ulkonäköön.)

Vuosi sitten, joulukuun alussa kiikutin tämän vanhan kirjoituspöydän kansalaisopiston entisöinti kurssille. Laatikoiden kansia olin jo välitöinäni tuolla kurssilla hionut, mutta varsinaisen pöydän hionta alkoi tammikuussa. Keväällä kannoin kotiin hiotun pöydän ja työnsin sen olohuoneen nurkkaan. Harmi kun siitä vaiheesta ei ole kuvaa. Syksyllä innostuin jatkamaan pöytää, kun minuun otti yhteyttä samanlaisen  pöydän entisöijä. Minä sain häneltä kuvan alkuperäisessä kunnossa olevasta pöydästä ja hän minulta tiedon valmistajasta, joka on Lahden puukalusto Oy, nykyinen Isku. Kiitos Heikki! Minun pöytäni taitaisi olla vielä nurkassa ilman sinun yhteydenottoasi.

valmispoyta

Täytyy kyllä tunnustaa, että näin joulun alla, kun on aikalailla puuhaa,  sain lakkausapua mieheltäni. Hän on siinä hommassa myös taitavampi kuin minä ja pääsi samalla kunnostamaan omaa lapsuuden aikaista pöytäänsä. Viimeinen lakkakerros on puolikiiltävää venelakkaa. Toivottavasti pinnasta tuli kestävä. Pöytä on myös asettu omalle paikalleen, kirjahyllyn ja vanhan komeron väliin. Kuva on otettu salamalla ja laatikoiden välissä on tuollaisia valkeita laikkuja, ei niitä pöydässä oikeasti ole. Minähän suunnittelin alunperin tuota pöytää mökin tietokonepöydäksi. Saa nähdä nyt miten tässä asiassa käy. Olkoot nyt toistaiseksi kilipukki tietokoneen paikalla.

Pöydän yläpuolella oleva mielenkiintoinen puuhäkkyrä on antiikkisesta veropeilistä, tosin ylöalaisin. Kun nuo veropeilien ylähäkkyrät eivät mahdu nykyasuntoihin, niin niistä saa viehättäviä koristeita muualle. Komeron ovessa taas on Ukkolassa kutomani laiskanryijy, mihin olen hakenut sienimetsän värejä. Siinä on mielenkiintoinen lomittain menevä sidonta, ei leikattavia kuvioita, vaan kaikki nukat leikataan ja värit pääsevät esille. Täällä noista ryijyistä enemmän.

5 thoughts on “Kirjoituspöytä valmiina”

  1. Miten vanha huonekalu voikin hehkua! Pöydällä on tosiaan alkanut uusi elämä 🙂

    Kävin katsomassa laiskanryijyjänne, ”suppilovahverot” sykähdyttivät.

  2. Kylläpä siitä tulikin kaunis! 🙂 Olet sinä kyllä monipuolinen kädentaidoissasi, kun puutöitäkin teet noin taitavasti.

  3. Ι will right away snatch your rsss as I can not to find yoսr email sսƅscription ⅼjnk or e-newѕletter service.

    Do you’ve any? Kindly allow me realize in order that I may
    just subscribe. Thanks.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *