Veriseitikkejä

veriseitikki.jpg

Siinä niitä nyt on, veriseitikkejä keittiön pöydällä! Olen värjännyt seitikeillä aiemmin, mutta ne ovat olleet toisten Akkojen keräämiä. Nyt lähdin itse metsään niitä etsimään. Kostea kuusikko, mihin pääsee valoa ja syvä sammalkerros, niin minua opastettiin eilen Marttojen sieninäyttelyssä Kenkäverossa. Sellainen löytyi pienen ajomatkan jälkeen ja siellä ne minua odottivat, nuo metsiemme väriaarteet. Eihän noita vielä paljoa ole, mutta kyllä niistä pienen väriliemen keittää. Silmäni ovat oppineet nuo näkemään ja tiedän minkälaisista metsistä haen, niin löydän toki lisääkin.

verisetikki1a.jpg

2 thoughts on “Veriseitikkejä”

  1. Vau. ihana saalis 🙂 Enpä ole itse löytänyt veriseitikkejä. Tosin en nyt ole metsässä kulkenutkaan vielä.
    Verihelttaseitikit ja kaneliseitikit ovat tuttuja.

  2. Ison läjän olet noita löytänyt! Tulee varmasti ihanan väristä lankaa…. Itselläkkin olisi suunitelmissa tuollaisilla värjäillä, nytpä tiedän, että millaisista paikoista kannattaa etsiä :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *