Pieniä asioita

Pakkaspäivät pistävät neulomaan. Samanlainen tilanne näyttää olevan myös monella  blogiystävälläni.

lapasetlapasethangella

Sain juuri valmiiksi itse kehräämästäni langasta ja alpakasta neulotut kennolapset pojalleni viikon takaisen pipon kavereiksi. Neule oli eilen mukana, kun tapasin entisiä työtovereitteni. Naurahtelivat lankani muhkuille. Ei siinä auttanut muu, kuin todeta etten parempaan pysty. Ripustin lapaset kuvausta varten keskipäivän matalaan aurinkoon omenapuun oksalle, tuonne pakkasen keskelle.

saarustimetvauvansukat

Joulukuussa olin katsomassa lapsenlasteni tanssituntia. Siellä oli joillakin pikkuisilla säärystimet, ihan niin kuin oikeilla balettitanssijoilla harjoituksissa. Ajattelin, että tuollaisiinhan minäkin pystyn ja oikeastaan vielä hienompiin. Siinä ne nyt ovat kylmällä hangella ohuesta merinovillasta neulotut pitsisäärystimet kahdelle prinsessalle. Olisi ollut kiva kuvata nuo säärystimet pienissä jaloissa, mutta jalat ovat niin kaukana, mutta  onneksi posti kuljettaa säärystimet perille.

Junasukatkin on tullut neulotuksi. Lupasin sukkasadon aikana laittaa junasukkia Vaaka ry:lle. Yhdet sitten menivät  tutulle vauvalle, joten niiden tilalle neuloin uudet. Vielä tekee mieli tarttua puikkoihin, mitähän  tekisin, ehkä neulotun sytomyssyn.

13 thoughts on “Pieniä asioita”

 1. Kivoja neuleita. Sievät säärystimet, ja tunnin alussa varmasti hyödylliset. Itse muistan, kun lapsena voimistelin, kuinka koulujen jumppasalit oli aika viileitä ja säärystimet lämmittivät mukavasti alkutunnin aikana.

 2. Hei Amina ja Aida
  Kiva kun pidätte säärystimistä. Ne lähtivät tänään tulemaan postin mukana teille.
  Mummo

 3. Tosi mukavan oloiset kennolapaset 🙂 Minulla on vielä aloittamatta – muita tekemisiä vielä rästissä.

  1. Hei Saila
   Sain neuleohjeen Matleenalta sähköpostilla, mutta kun pintaneuleissa ei ole mitään tekijäsuojaa, niin laitan sen sinulle tähän. Neulo kaksi kerrosta nurjaa, seuraavat 5 kerrosta: neljä oikeaa, kaksi silmää neulomatta puikolle, neljä oikeaa, kaksi silmää neulomatta jne. Nuo neulomatta silmät ovat sitten viiden kerroksen ajan aina vain neulomatta. Tämän jälkeen kaksi nurjaa ja sitten toistetaan tuota kenoa, mutta sen paikkaa vaihdetaan, nin että neulomatta silmät ovat edellisen kennon keskellä.
   Olen yli 20 vuotta sitten neulonut vauvan makuupussin suunnilleen samalla tavalla. Siinä vain oli yksi kerros nurjaa välissä ja neulomatta yksi silmä. Pinnasta ei tullut niin kolmiulotteista kuin tästä.

 4. Arvasin oikein, prinsessat pitävät juuri tuollaisista säärystimistä. JA junasukat ovat aina hauskan näköiset.

 5. Hauskoja käsitöitä. Muodot kuin saaristomännyillä. Bambu-langasta sen verran, että bambua käytetään villan rinnalla. Netistä poimimani tiedon mukaan bambu on sienistä vapaa ja kestävä kuitu.

 6. Kyllähän neuleessam aina pitää tekijänmerkki olla.Noissa tumpuissa se on ne ”muhkut”.-Ihanat säärystimet.Mistä niihin sait ohjeen kyselee famu,jolla on perhepiirissään myös pieniä balleriinoja.

  1. Kiitos kaikille kommentoijille.
   Famulle vielä, minulla ei ole mitään ohjetta. Tein sukkia tuolla samalla pitsimallilla ennen joulua ja siihen postaukseen laitoin tuon pitsin ohjeen. Malli on hyvin yksinkertaista ja yleinen, muistaakseni pieni saniainen. Käyn hakemassa sinulle tähän tuon postaukseni osoitteen.
   Täältä löydät lisää prinsessoille jalkaan pantavaa.
   Pitsikuvion välissä säärystimissä on vain nurjaa, tämän ajattelin lisäävän joustavuutta. pituutta tietysti runsaasti enemmän kuin sukan varsissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *