Äitienpäivätarjotin

Siivosin eilen varastoa ja sieltä löysin hylätyn pienen terästarjottimen. Illalla sitä sitten pyörittelin käsissäni ja päätin kokeilla siihen vanhan valokuvan siirtämistä. Valitsemassani kuvassa hienot rouvat hurmaavissa hatuissaan odottavat laivan tuloa Sommarön laivarannassa (Espoon Suvisaaristo) käsissään kimput valkovuokkoja. Keskellä istuva hymyilevä nuori nainen on mummini ja kuva on otettu jokunen vuosi ennen maamme itsenäistymistä.

valkovuokoilla_pieniomppumehua

Siirtämiseen käytin Sinoberilta saatavaa Art Mediun siirtoliimaa. Illalla liimasin ja tänään äitienpäivänä sitten pesin paperin pois ja lakkasin kuvan samalla liimalla. Se oli virhe, lakkana olisi tällä kertaa pitänyt olla joku ohuempi tavallinen lakka, sillä liima oli jäykkää ja siveltimen jälki jäi pintaan. Mutta siitä huolimatta tarjotin ei jää enää unohduksiin varastoon, vaan pääsee käyttöön. Joten ole hyvä, omenamehua näin äitienpäivän iltana skillojen kera. Harmi, että tänään satoi, valkovuokot olivat panneet terälehtensä suppuun.  Sommarön rannassa noin 100 vuotta sitten oli kauniimpi päivä.

14 thoughts on “Äitienpäivätarjotin”

 1. Ihana kuva! ja hieno idea käyttää sitä tuohon tarjottimeen. Nuo siirtojutut on käteviä ja nyt kaikki muistelut on jotenkin pinnalla, muistelulaatikot ja kuvansiirrot, meilläkin olisi juuri nyt kesäkoulussa kurssi kuvansiirrosta keramiikan pintaan.

 2. On hieno. Tämä kuvansiirto on kyllä asia johon tarvitsisi jossain vaiheessa perehtyä. Osaatko sanoa missä olisi helpot aloittelijaohjeet? Ja hyvää äitienpäivää!

  1. Hei Liisa
   Käy ostamassa Sinoberilta purkki Art Medium liimaa ja pyydä ohjemoniste. Siirrettävän musteen pitää olla painomustetta: lasertulostimesta, monistekoneesta tai vaikka sanomalehdestä. Paperin poispeseminen on kärsivällisyyttä vaativaa, märät sormenpäät hinkkaamisessa ovat minusta parhaat. Aina kun luulee saaneensa kaiken pois, niin kuivuttua on taas koko kuva harmaa paperinöyhdästä. Siksi yleensä lakkaan kuvat, koska se vaikuttaa samalla tavalla kuin märkyys, eli paperin loput häviävät näkyvistä.

 3. Kivoja nämä kuvansiirtotyöt. Sitä täytyy joskus kokeilla itsekin. Hyvää äitienpäivää.

 4. Kaunis pikku tarjotin! 🙂 Kuvansiirtotekniikka on minullekin aivan outo juttu, mutta vaikuttaa kiinnostavalta. Ehkäpä joskus… ;D

  Ihana laukku tuossa edellä! Joku onnellinen sen saa. 😉

 5. Kyllä olet ehtiväinen ja idearikas ihminen! Mukava, että jaat innostuksesi ja tekemisesi meille muillekin.

  Kiitos vielä lämmittävästä ja mieliinpainuvasta tapaamisesta; sain niin paljon aineistoa, että sen sulattelussa ja blogiini siirtämisessä taitaa kulua tovi 🙂

 6. Voi kun täällä on taas kaikenlaista ihanaa tehty! Erityisesti tykästyin teidän Jaaninojan retkeenne ja sen tuotoksiin. Kait se niin on, ettei mitään saisi heittää pois. Ja tarjotin on ihan mahtava, enpä olisi uskonut että metalliin voi siirtää kuvia niin että ne pysyy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.