Tuliainen, tekstiilitaidetta ja iloisia blogistania uutisia

Olen tänään menossa viimeisen kerran Nokkosesta kaunista kuitua – kurssille Hyvinkäälle. Tuosta kurssistahan minulta on pyydetty tarkkaa selontekoa. Teen sen ensi viikolla, mutta nyt jo voin sanoa, että kaunis kuitu on löytynyt, mutta sen esiin ottaminen on niin hidasta, että näillä näkymin en tule koskaan tekemään nokkospaitaa.

Tuliaisia minä olen lapsen lapsilleni värkännyt. Pikkuinen saa syksymyssyn ja sukat, jotka lentävät nyt samantien Heinälatoon. Junassa neulon vielä tuosta ihanasta merinovilla-silkkilangasta lapaset. Langan olen ostanut Karnaluksista ja sitä haen marraskuussa lisää.

Viikko sitten tein aurinkovärjäystä viisi ja kolmivuotiaan kanssa. Viisivuotias nuori mies saa omasta taiteestaan, vihreää väriä ja poppelin lehtiä, tyynyliinan, jota koristaa hänen nimensä alkukirjain ja se on  siitä ihanasta oranssista kankaanpalasesta, minkä hän oli kuvioinut vaahteran lehdin, ja ystävällisesti antoi käyttää siskonsa hamosen takakappaleeseen.

Hameessa punainen ja violetti ovat taas kolmivuotiaan värjäämiä ja vaahteranlehdin koristamia (hameen kaavat ovat Ottobre 2010/1). Kangastaidetta oli niin mukava  tehdä, että minun oli hankittava lisää ruiskuemulsiota ja haettava kudontapiirini varastosta lisää vanhoja, pesulasta saatuja lakanoita. Joten lisää taidetta on tulossa.

Vielä kaksi  blogistania juttua.

Sain tämän tunnustuksen Katilta. Kiitos Kati, tuntuu aina mukavalta kun on muistettu! Kati on minulle tärkeä blogiystävä, sillä olemme tutustuneet Värjäripäivillä.

1. Pass this award to five bloggers who you love and inspire you
2. List 3 things you love
3. Show a picture you love and explain why

1.  Minä luen monia ihania blogeja. En sieltä pysty nostamaan mitään ylitse muiden, joten hyvä blogiystäväni, ota tunnustus mukaasi, jos se ei vielä ole sinulle muualta tupsahtanut.

2.   Suurta perhekuntaani, käsitöitä, kesämökkiä…

3. Ukkolahan se siinä talviasussa. Ränsistynyt talovanhus Mikkelin Suonsaaressa, mutta sen sisällä on lämmintä ja monet kangaspuut ja niissä ihania loimia.

Tuikun arvonnassa voitin kännykkäkorun. Täytyy nyt miettiä mihin tuon pienen enkelin ripustan. Kiitos Tuikku!

2 thoughts on “Tuliainen, tekstiilitaidetta ja iloisia blogistania uutisia”

  1. Aattelinkin, että tuo nokkosjuttu on aika utopistista toteutettavaa… Nuo muut tekemisesi ovat sen sijaan ihanasti ja kauniisti totta!

  2. Mielenkiinnolla odotan raporttiasi nokkoskurssilta. Kuten jo aikaisemmin kommentoin, omalta osaltani se jäi vain kokeilusi. Sen verran hidasta puuhaa se oli, ainakin itseopeteltuna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *