Helmihulluutta

Helmet on kuvattu uudelleen 10.6.2008. Kuvat ovat nyt vähän tarkempia kuin kameralla kuvatut vanhat kuvat.

Ei tule mitään, tekisin vaan helmiä ja helmiä. Villihelmeltä tuli vempaimia, tein kaikki keskeneräiset helmeni loppuun ja piilotin koko helmien tekolaatikon takkuuksien taakse, sillä muuten jäävät herneet kylvämättä ja ystävän lapsen ylioppilasjuhlat käymättä.

helmetuusi2.jpg

Hattutukkini on taas päässyt mannekiinin virkaan. Alimmat helmet ovat vuorikristallikivisiruja ja ne on virkattu hopeanväriseen metallilankaan. Keskellä olevat helmet ovat ruusukvartsisiruja ja virkkuulanka on kullanväristä. Ylimmissä on mielestäni lasisia siruhelmiä ja ne virkkasin kuparisesta muuntajankäämistä saamaani lankaan. Tarkkaa tietoa noista siruista minulla ei ole, otin ne Ukkolasta.

kupariuusi.jpg

Vanhasta jouluvalomuuntajasta saatu kuparilanka on ehdottomasti parasta virkkuuseen. Taipuu parhaiten. Kivahan noita helmiä oli virkata, mutta ei se silti ole mitään siemenhelmipitsiin verrattuna. Pitsiverkkoisia helmiä olen tehnyt jo kahdet lisää.

amina21.jpg

Pikkuprinsessa saa syntymäpäivälahjakseen kukkaketjun ja rannerenkaan.

5 thoughts on “Helmihulluutta”

 1. Hei Leena!
  Ihania koruja olit tehnyt!! Alimmassa kuvassa olevaa kukkaketjua olen tehnyt itsekin ja se on kiva malli. Käyn aina välillä katsomassa Ukkolan Akkojen blogeja ja on aina hauska bongata uusimmat käsityösaavutuksenne.

  Auronkoisia päiviä,

  Kikka

 2. Kiitos kikka käynnistä. Se on hienoa, että aina jätät jäljen käynnistäsi kommentoimalla.

 3. Hei taas!

  Kunhan saat aikaa helmeilyyn ja kaipaat lisää inspiraatiota, voit ottaa minulta lainaan helmilehtiä ja- kirjoja jos tahdot. Voit pyytää Sadulta minun puhelinnumeron tarvittaessa ; ) Kikka

 4. Kiitos Kikka
  Tulen ottamaan tarjouksesi vastaan ja lainaan kirjoja ja lehtiä, mutta nyt rauhoitan tilanteen ja yritän päästä arkeen noista helmistä. Helmikudonta kiinnostaa myös ja kuulin että hallitset myös sen taidon.

 5. Todella kaunis tuo koru. Helmiin olen joskus aikoinaan hurahtanut ja siitä onkin vaikeaa irrottautua. Tosin hurahdan kyllä moneen muuhunkin kivaan helposti. Nyt en enää muista miltä sivultä tänne eksyin :), mutta ei kai sen väliäkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *