Lapasia vintillä

Kävin katsomassa miltä tässä artikkelissa esittelemäni kintaat näyttivät Kenkäveron vintillä. Sieltähän ne löytyivät tuhannen ja yhden lapasen joukosta. Vintillä oli hämärää, joten kuvat ovat hieman tummia ja väritkin hakusessa. Minulla ei ole nyt hyvää kuvienkäsittelyohjelmaa tällä tietokoneella, jotta voisin tilannetta helpottaa.

myytavien joukossavarit

Löydätkö tästä kuvasta lapaseni?  Kuvassa on vain punainen pää seinällisestä lapsia, jotka syksyllä myydään  ja tulot käytetään käsityökoulujen vapaaoppilaspaikkoihin syrjäytymisvaarassa oleville nuorille.

tarinaseinaTällä seinällä ovat kolmet minun virkkaamani lapaset nimellä varustettuna. Olin ylpeä. Kun sitten hetken päästä näin näyttelystä vastaavan työtekijän ja kiitin lapasteni noususta tuolle seinälle. Hän  palautti minut maan pinnalle ja sanoi että sen seinän lapasten mukana oli tarina, joka nyt oli kirjoitettu nimilappuun. Jaa-a, tarinat on kova juttu!

ryijyvaritKaikkein ihastuttavin on tämä ryijy. Sen yhteydessä oleva tarina kertoo hävinneiden sormikkaiden ja lapasten huolehtijasta. Ryijy on jo tosi iso ja yhä vain kasvaa. Kannattaa käydä katsomassa. Aloin etsiä ryijystä, josko sieltä löytyisi minun laaatikossani oleville parittomille hanskoille se vasemman käden lämmitin.  Etenkin sormikkaani joutuvat hyvin usein parittomiksi.

En tullut ottaneeksi kuvaa seinälle tyylitellystä Suomen kartasta. Siihen on vedetty viiva lapasesta mallin kotipaikkakunnalle.  Eipä hätiä, pystyn kuvan linkittämään, joten katso täältä. Sukupolvien silmukat kirjan sukkia on pyydetty ensi kesäksi tuonne Kenkäveron aitan vintille. Silloin pitää Suomen kartan saada vanhat rajat mukaan. Katsotaan nyt, eiköhän tuo järjesty.

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Lapasia vintillä”

  1. Hei!
    Etsiskelen antrean/kuolemanjärven lapasten mallia. Onko mahdollista saada sitä sinun kauttasi?

    1. Voi Liza
      Meillä ei ole Kuolemanjärven ja Antrean lapasmalleja. Noilta paikkakunnilta on otettu talteen sormikkaita. Pietarissa sijaitsevassa Venäjän vähemmistökansojen museossa ovat Antreasta talteenotetut ja Suomen kansallismuseossa taas Kuolemanjärveltä olevat sormikkaat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *