Olen päässyt eteenpäin keskikarjalaiseni parissa.

Torso olohuoneessa vaan komistuu. Hame on nyt valmis. paitakin on saanut oikein onnistuneet lankanapit. Olen oppinut tekemään niitä. Täytyypä omaan pukuunikin uusia napit.

Päällä oleva liivi on harjoittelukappale ja sitä lähdetään pian sovittamaan. Liivikangas on vielä leikkaamatta. Taskua oli kiva tehdä ja pirtanauhan kudoin Sireliuksen 1920 luvulta olevan piirroksen pohjalta punamustaksi. Vuorelman malleissa näyttää olevan punavalkea.

Kaksi liinakkiakin on valmistunut. Toinen sortavalaisen esikuvan mukaan tehty, toinen taas Hiitolasta.

Vasemmanpuoleisella, sotavalaisella on takasauma yhdistetty tyllillä, missä keskellä kulkee punospistoreikärivi, Hiitolalaisessa taas on ommeltu pitsi.

Nyt oikealla on hiitolalainen. Se on tehty pään ympärysmitan mukaisesti. Minun lemmikkini. Sortavalaisen esikuvan mukaan tehdyssä on teollisesta tyllistä rimpsu. Nuorikon lakki Schvindtin mukaan. Tylli tulee lähtemään siitä pois, tai jää vaan kapeaksi reunukseksi. Sillä ei se pue kolmen lapsen äitiä.

Kansallispuku FB-ryhmässä on albumi Suomalaisia kansallispukuja. Sinne on laitettu museokuvia Sortavalan kansallispuvun esikuvista. katsotaan nyt saanko niitä tänne linkitettyä.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10210641984965477&set=p.10210641984965477&type=3&theater
Linkissä on kansallismuseon varastolla kuvattuna hame ja liivi. Hame kun on nyt valmis, niin liivi vielä. Olen saanut tuosta liivistä tehtyjä muistiinanoja ja mittoja. Meinaan yrittää, taitoni eivät täysin riitä ja siksi hermostuttaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *