Sukkia pikku prinsessoille

Osallistuin ensimmäisen kerran sukkasatoon ja hauskaa se on ollut. Kiitos järjestäjille!

prisessoille_450.jpg

Nämä viimeiset sukat ovat pikkuprinsessoille. Toiset parit täytin villalangoilla kuvaa varten, jotta  isompien sukkien kuvio näkyisi. Niissä neuloin nurjaa pitsiraitojen väliin ja vetäytyminen on niin rajua, ettei neulemallista saa selvää. Pienemmän prinsessan toinen sukka sai myös sisäänsä villaa samankaltaisuuden takia.

Aikaisemmin sukkasatoon laittamistani Roosan pitsisukista pyydettiin ohjetta. Vastasin siihen vain, että pitsineule on pikkusaniainen. Jäi vähän painamaan mieltä ja korjaan asian ja neulemallin selvitys tulee tässä.

Puikolla on 12 silmää ja puikkoa kohden on yksi mallikerta. Alkuun on neulottu neljä kertaa eestaas oikeata.

prinsessaneuke.jpg

Pitsineule:

 1.  kerros: 2 oikein yhteen, 2 oikein, langankierto, 1 oikein, langankierto, 2 oikein , ylivetokavennus, nurin , oikein, nurin jne.
 2.  kerros kokonaan oikein
 3.  kerros:  2 oikein yhteen, 1 oikein, langankierto, kolme oikein, langankierto, yksi oikein,  ylivetokavennus, nurin, oikein, nurin jne.
 4.  kerros kokonaan oikein
 5. kerro: 2 oikein yhteen, langankierto, 5 oikein, langankierto, ylivetokavennus, oikein, nurin, oikein jne.
 6. kerros kokonaan oikein

Noita kuutta kerrosta sitten toistetaan. Sukat ovat muuten ihan tavalliset perussukat. Kantapäässä katsoin silmien jakautumista niin, että aina oikein pystyrantu tulee keskelle jalkaa, jolloin kantapäässä ja etumuksessa on muutaman silmän heitto, minulla taisi olla edessä yksi silmä enemmän.  Kantapää on vahvistettu ja pohja sileä. Päätykavennuksena olen käyttänyt kärkikavennusta.

Nyt sitten lapaskuuhun. Sinne on kanssa suuria suunnitelmia, kaksinkertaisia lapasia vauvoille ja kirjoneuleessa siirtyminen Itä-Karjalaiseen perinteeseen. Saa sitten marrasjoulukuun vaihteessa nähdä miten mummon käy.

5 thoughts on “Sukkia pikku prinsessoille”

 1. Kivoja sukkia! Oikein tyttömäisiä prinsessoille! 😉

  Pian lapastellaan! Olen miettinyt tässä yksin iltaa istuessa, että josko aloittaisi heti puolilta öin! ;DD Enpä sentään taida. 😉

 2. Kauniit, söpöset sukat. Kiva kun laitoit ohjeen, otin sen talteen.

  Laitoin blogiini kuvan tekeillä ovevista tuplalapasistani ;-D

 3. Kyselit niistä ”tuplalapasista”. Siinä kuvion kohdalla puolet kiinnittyvät toisiinsa, siis värien vaihtumiskohdassa, kun värit vaihtavat puolelta toiselle. Siis jos tekee vain esim. sinisellä oikeat silmukat ja valkoisella nurjat, niin neuleet ovat irrallaan toisistaan. (Käsittääkseni, en ole koskaan tutkinut asiaa!) Aluksi tekeminen oli ainakin minusta hankalaa, mutta kun hitaasti ja harkiten paneuduin, niin pikku hiljaa alkoi sujua. Ja nyt menee mielestäni mukavasti! 😉

  Voihan kaksinkertaiset lapaset tietenkin tehdä niinkin, että tekee ensin yhden ja sitten toisen ja kiinnittää ne yhteen. Ja tulee varmaan yhtä lämpimät. Yhtäaikaa molempien puolten tekemisessä on minusta se etu, että molemmista tulee juuri samankokoiset eikä erikseen tarvitse ruveta kiinnittämään.

  Osasinko vastata juuri siihen, mitä halusit kysyä? Kysele lisää, jos on tarvetta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.