Leikkiä villalla

Kehräsin, neuloin, kehräsin uudelleen, neuloin lisää, pyörittelin palloja ja vielä kehräsin ja neuloin ja lopulta kuvasin peilin edessä, jotta näyttäisi oikein muhkealta. Eikös tuo ole leikkiä parhaimmillaan. Jos kerran neuloo itselleen uuden värisen kaulaliinan, niin tarvitaanhan siihen sopiva myssy. Lapaset täydentävät asusteet, kun kerran Paavalina paukkuu!

villaakaulaliinahattulapaset

Ensimmäisessä kuvassa ovat tarvikkeet: Pirtin kehruutähettä, ohutta kampalankaa ja paksumpaa kampalankaa, molemmat myös Pirtiltä. Minä alan kutsua tuota kehräämääni muhkulankaa Raijanlangaksi, kunnia hänelle kenelle kunnia kuuluu.  Raija meille Ukkolassa opetti tuon kehittämänsä langan kehräämisen ja hänhän tulee   Raijan aitasta.  Siinä ohuen ydinlangan ympärille kehrätään villanöyhtää, mitä Pirtiltä jää kehräämisen tähteenä. Esittelin tuota lankaani jo aikaisemmin. Toinen pää kaulaliina on kierteisempää lankaa ja toinen pää pehmeämpää, mutta ei se missään näy.

Alempana oleva hattu on tehty kokonaan pehmeämmästä Raijanlangasta. Neulemallihan on yksi oikein ja yksi nurin ja välikuteena on paksumpi luonnonvalkea lanka. Puikot kaulaliinassa ovat 5,5 ja samanlaiset olisi pitänyt olla myös hatussa. Minulla ei ollut sen kokoisia pyöröjä ja hattu tuli neulottua 7  puikoilla,  sen sisävuoressa oli 3,5 pyöröpuikot.

Viimeisessä kuvassa ovat sitten lapaset. Niihin piti kehrätä ohuempaa Raijanlankaa ja neuloin ne 3,5 puikoilla. Vähän ovat pötkylät mutta uusi asuni tarvitsee ne välttämättä. Ja sitten nuo villapallot, pyörittelin ja neulasin niitä ensin vain hattuun. Kun ne olivat hatussa, niin kaulaliinakin halusi samanlaiset. Tein pallot  liinan kaikkiin kulmiin, mutta liina piti pintansa ja vaati kolmannet pallot keskelle.

yhteiskuva

Yhteiskuvan ottaminen olikin sitten vaikeaa. Peili heijasti milloin sotkuisen keittiön, milloin taas minun jalkani. Sain lopulta otetuksi tämän kuvan, mutta kuvaaminenhan oli yhtä ja samaa leikkiä.

14 thoughts on “Leikkiä villalla”

 1. Onpa tosi hienon eläväistä pintaa niin muodoltaan kuin väriltäänkin. Tykkäisin tuosta minäkin.

 2. Kaunis setti. Siinä tuo elävä pinta ja värin vaihtelevuus tulee mukavasti esille.

 3. Olipas mukavat leikit! Värit sopivat todella nätisti yhteen muhkean pinnan kanssa.

 4. Mukavasti olet leikkinyt langoilla ja villoilla. Mun rukkini on vielä joululta autotallissa. Pitääkin tuoda se takaisin lämpimään.

 5. Hieno setti! Olet sitten jaksanut reippaasti kehrätä 🙂 Tuo neulepinta on kyllä erikoisen näköinen, kun tuo ohut lanka näkyy muhkulangan välistä.

 6. Suuret kiitokset näistä kehuista. Pidän itse langastani ja aion kehrätä sitä vielä paljon villatakkia varten. Nuo neuleet tein kokeillakseni miten lanka toimii ja innostuin leikkimään. Minusta tuollainen innostus on leikkiä, kun unohtaa kaiken muun ja mässäilee villalla.
  Hassu juttu muuten, kuvittelin ettei kukaan ole kommentoinut tätä postaustani. Olin nimittäin lisännyt blogini suojauksia ulkomaalaisen roskapostin takia ja unohtanut että silloin minulle ei tule tietoa niistä kommenteista sähköpostiini, jotka olen asetuksissa hyväksynyt. Siksi teidän kiittävät komemntit tulivat yllätyksenä, sillä aukaisin blogini vasta äsken. Yhdeksän ystävääni kertoo pitävänsä langastani, kylläpä se tunti hyvältä.

 7. Aivan upeita tuotoksia. Omat langat ovat varmasti luonteeltaa teollisia paremmat. Kommentoit ja kehotit tekemään Puro-langasta lapasia, mutta itse en luottaisi lankaan tuossa tarkoituksessa. Olen nyt kokeillut paksuilla puikoilla neulomista, mutta se ei ole oikeen mun juttuni ja olen palaamassa jälleen sukkapuikkoihin, jotka lapastenkin teossa harrastelijalle ovat parhaat (tutuimmat).
  Koska olen vielä työelämässä (työpäivä matkoineen kestää 12 tuntia), mihinkään mullistaviin harjoitelmiin ei aika oikein riitä, mutta vähitellen yritän laajentaa tekemisen kenttää. Ja olen todella iloinen jo nyt oppimastani. Esittämäsi lapaskokeilu saa vielä hetken odottaa, sain tehtäväkseni 10 paria aikuisten sukkia työpaikan naapurissa olevalle yrittäjälle.

 8. Nostan hattua kehrääjälle! Oppisinkohan minäkin tuon taidon; todella ihania ja persoonallisia töitä sinulla on. Kiitos kassikommentistasi :=).

  1. Hei Eva
   Kiva saada uusia vieraita. Kommenttisi ei ole näkynyt, kun en ole muistanut purkaa hyväksyttävien kommenttien jonoa. Siellä on yleensä roskapostia, mutta tänä aamuna ilahduin löytäessäni sinun ja parin muunkin uuden kävijän viestit.
   Kyllä sinä opit kehräämään, sillä opinhan minäkin. En ollut oikeastaan edes nähnyt kehräämistä ja nyt tuo taito jo alkaa olla hallussa. Tosin ohut lanka ei oikein tahdo tulla tasaista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *