Sytomyssy päälaelta aloittaen

Olen siirtänyt tämän 18. tammikuuta 2010 kirjoittamani  artikkelin myös ohjeisiin 26.2.2010. Siihen mennessä tulleet komentit siirsin mukaana, uusia voi hyvin jatkaa ohjeen komenttilaatikkoon.

Aloitin sytomyssyn virkkaamisen pitkänä ketjusilmukka rivinä. Ai jaa, mites tämä nyt tällaista on, minähän olen aina virkannut myssyt päälaelta käsin. Joten purkuun ja uusi alku.

syto_1syto_2

Kuuden ketjusilmukan lenkkiin 12 pylvästä ja piilosilmukalla kiinni. Jo tässä vaiheessa pylväiden välissä on ketjusilmukka. Toinen kerros siten niin, että joka toiseen väliin lisäys. Kuusi lisäystä kerroksella varmaan riittää.

syto_3syto_4

Kerros aina päättyy piilosilmukkaan ja alkaa kolmella ketjusilmukalla, joita kohtelen pylväänä. Ensimmäinen lisäys on aina näiden kolmen ketjusilmukan kaverina. Mutta kuinka paljon tätä pitää virkata…? Ympyrän kehänhän voi laskea. Jostain mieleni sopukoista nousee kaksi kertaa säde kertaa pii ja pii on 3,14. Voi keskikoulun matematiikan opettajani, kyllä sinä olit hyvä, kun vielä mummona muistan ja oikeassa paikassa!

syto_5syto_6

Säde on 9 cm, joten hatun kooksi tulee 56,5, mutta virkkaushan venyy ja yhden kerroksen lisääminen nostaisi koon yli 60 . Se on liian iso. Hattutukkini on kokoa 58, joten tämä myssy varmaan sopii 57 -59 senttisille päille.   Nyt vielä hatun suulle kiinteitä silmukoita, kaksi aina pylväiden väliin.  No voi, kerrosten vaihtumiskohta näkyy,  vaikka kuinka yritin olla sen suhteen varovainen. Mutta ei hätää, koristekukka päälle hämäämään tuota kohtaa.

syto_7syto_10

Koristekukka on tehty Seijasiskon ohjeella. Kerrassaan upea kolmikerroksinen ruusu. Tein punaisen hatun ensin, sitä tehdessäni ajattelin tuon, mitä olen kirjoittanut ja kuvia varten sitten virkkasin turkoosin myssyn, niitä on jo kaksi.

Mitä nuo langat ovat, sitä en tiedä, minusta tuntuvat ihan puuvillaisilta, paitsi punaisessa oleva kiiltävä kierre on viskoosin oloista. Langat ovat tätini peruja, hänen josta vuosi sitten kirjoitin tämän tarinan osittain mielikuvitukseni pohjalta. Täti kuoli ikäisenäni syöpään. Kyllä hän nyt iloitsisi, jos tietäisi mitä sisarentytär hänen jämälangoillaan tekee. Noitten myssyjen tekeminen on hauskaa ja joutuisaa ja lakoja riittää, joten tätiäni muistellen teen vielä lisää ja lähetän vasta sitten Seijasiskolle. Pitsineulemallinkin voisi sommitella, mitenkähän siinä ne kavennukset?

Tähän loppuun vielä sytomyssynappi, jos joku ei tiedä mistä on kyse, niin sinne vaan.

18. tammikuuta 2010 | Aiheet: Rupattelu | Muokkaa

18 kommenttia – Sytomyssy päälaelta aloittaen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *